Jawabanmu

2016-11-22T15:40:50+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
1. Dihadang artinya dihalangi, contoh kalimatnya : Sanajan dihadang ti ditu ti dieu oge manehna mah keukeuh wae kana pamadegannana.
2. Kabiruyungan artinya terlaksana, contoh kalimatnya : Mugi salamet tur lancar di jalan pikeun dulur-dulur nu kabiruyungan balik ka lembur dina lebaran ayeuna.
3. Kaceluk artinya terkenal, contoh kalimatnya : Mang Aceng mah geus tangtu kaceluk atuh sa kacamatan Suka Sari mah, teu budak teu kolot apal ka anu ngaran Mang Aceng.
4. Katelahna artinya dikenalnya, contoh kalimatnya : Mang Sadi lamun di desa Mekar Sari mah katelahna teh Mantri Sunat, moal bireuk deui.
5. Leber wawanina artinya keberaniannya tinggi, contoh kalimatnya : Sanajan awakna leutik jeung pendek, tapi eta budak teh kacida leber wawanina, ka saha wae manehna mah teu asa-asa nyanghareupan.
6. Nngaderes artinya melancarkan bacaannya, contoh kalimatnya : Unggal isu-isuk jeung sore, jang Amir sok rajin ngaderes Qur'an, eta mah budak teh alus, picontoeun.
7. Nyerenkeun artinya menyerahkan, contoh kalimatnya : Sanggeus ngarasa teu sanggup lantaran masyarakat loba teuing kahayangna, akhirna manehna nyerenkeun jabatan ketua RW ka masyarakat anu tadina milih manehna.
8. Pacengkadan artinya perselisihan, contoh kalimatnya : Lamun matak jadi pacengkadan mah alusna masalah eta teh ulah diungkit deui.
9. Pohara artinya terlalu, contoh kalimatnya : Maneh mah pohara atuh ka kolot teh euweuh pisan ngahargaannana.
10. Sindang artinya mampir, contoh kalimatnya : Mangga atuh sindang heula ka rorompok simkuring sateuacan neraskeun perjalanan.
1 5 1