Minta tolong buatkan geguritan 4 bait, masing2 bait 5 baris. tema bebas kalo bisa ttg asap riau. terimakasih:)

1
alam kang endah ... alam kang asri.... saiki wes ora diopeni... nangis aku ng njero ati... ngingeti riau kebak asap... ngingeti riau kebak penyakit. Tuwuh e apik ora saka aji-aji... tuwuh e elek mergo soko awak e dewe-dewe....
termakasi jawabannya
samasama

Jawabanmu

2014-03-24T18:44:43+07:00
Ngudhut 
kowe gawe piala 
panjenengan nagncurake
peteng sorot soca 
ngancurake keteangan

amarga saka geni 
alas diobong entek
nggawe kumelun ketaton
nggawe alam nesu 
amarga manungsa klalen 

saiki 
gari akibat e
amarga lan pulut
pulut saka kedadean 
manungsa manungsa ora duwe tanggung jawab 

O ngapura dosané wong alam 
sing wis ngrusak panjenengan 
padha ora ngerti
apa tegesé njupuk dening alam 
Mugi padha éling iki alam menika


1 2 1