Jawabanmu

2016-11-12T12:15:00+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.

Rumpaka téh hartina kekecapan, dangding, lirik, atawa guguritan dina kawih. Fungsi atawa kagunaan éta rumpaka rupa-rupa. Aya anu winangun sisindiran, puisi, wawangsalan, pupuh jeung rupa-rupa deui. Dina mangsa kiwari, pangpangna dina lalaguan anyar, rumpaka sok maké sajak bébas wae. Numutkeun Radén Mahyar Angga Kusumadinata (ahli karawitan Sunda/sastrawan) rumpaka téh bisa namperkeun sarining basa, salian ti jadi pangaluwentah (bahan ajar pendidikan basa/sastra) kanggo barudak sakola. Rumpaka dina kawih ngalestarikeun kekecapan anu sabagiana tos teu digunakeun deui dina obrolan sapopoé.