Jawabanmu

2014-09-10T19:53:18+07:00
nang mubarang dina Çantanu tiba demen nang sawong anak raja nelayan nduwe jeneng Setyawati. ning ayahanda Setyawati mung arep menehake putrinya nek Çantanu mbesuk arep njamokake anake saka Setyawati dadi putra kuluk pamaris takhta lan dudune Bisma. amarga syarat sing abot iki Çantanu terus nyedhih. ndeleng hal iki, Bisma sing ngerti geneya bapake mangkana, merelakan haknya dhuwur takhta neng Barata diserahkan marang putra sing mbesuk lair saka Setyawati. Bahkan Bisma ngujar ora arep menuntut kuwi kapan pun lan ngujar ora arep rabi ben mbesuk ora mbisa anak kanggo marisi takhta Çantanu.
kawinan Çantanu lan Setyawati bayen loro wong putra masing-masing Citranggada lan Wicitrawirya. ning kapindho putra iki mati jero pertempuran tanpa mungkur turun. amarga wedi punahnya turun raja, Setyawati mit marang Bisma ben rabi karo loro mantan menantunya sing ditinggal mati saka Wicitrawirya, masing-masing Ambika lan Ambalika. ning panjaluk iki ditolak Bisma ngeling supatane kanggo ora rabi.
*sorry cuma bisa sgini, dan bahasanya campuran