Jawabanmu

Jawaban paling cerdas!
2014-09-10T04:47:53+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Assalamualaikum wr wb
Langkung tipayun urang panjatkeun puji sinareng syukur
kailahiirabbi nu mana kalayan hidayah sareng inayahna,
urang sadaya tiasa kempel dina ieu tempat kalwan dina
kayaan sehat walafiat.
Para wargi anu ku simkuring dipikahormat.
Dina ieu waktos, abdi bade nerangkeun sakumaha
pentingna hirup sehat kanggo urang sadayana. Janten,
urang sadaya kedah atawa wajib ngajaga lingkungan
sareng awak nyalira pikeun urang sadaya tiasa ngajaga
tina sagala panyakit. Ku margi kitu, urang kedah
ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kapayunna di
kawitan ti ayuena.
Dina salah sahiji hadits diterangkeun…
Inna dhofatu minal iman
Nu hartosna : “Kabersihan teh sabagian tina Iman”
Tina hadits eta, urang tangtu tos ngartos maksad sareng
tujuannana, nyaeta urang teh umat muslim anu
ngagaduhan iman dina jero hate urang. Upami urang
sadaya iman ka Allah, berarti urang kudu bersih atanapi
suci tina sagala kokotor boh hadas alit atawa hadas
ageung, nu nyebabkeun urang teu suci. Bersih eta
sadaya teh nu didasarkeun tina bersihna jeung sucina
urang sareng lingkungan di sakitar urang. Kabersihan
sakola oge kudu urang jaga. Urang kudu mikacinta
kabersihan sangkan hate urang ge milu bersih.
Kabersihan teh aya marupi-rupi macemna, nyaeta aya
bersih hate, bersih jiwa, bersih raga, sareng bersih
rohani. Tah, urang kudu janten jalmi anu kaasup kana
jalma anu bersih sadayana. Allohumma, amien… Hayu
urang sami-sami ningkatkeun pola hirup sehat kanggo
kasaean urang sadaya sangkan tiasa leuwih getol kana
ibadah ka Gusti nu Maha Welas tur Maha Asih.
Para wargi anu mulya.
Cekap sakitu abdi nyanggakeun pihatur, pamungkas
pisanggem, bilih aya basa anu kirang entep saeureuhna
atanapi kecap anu kirang merenanh larapna, mugi kersa
ngahapunten.