Jawabanmu

2014-03-02T09:24:06+07:00
memang bukan teks argumentasi sih,tapi setidaknya bahasa jawa :D
Batik iku salah siji saka cara nggawe kain. Liyane batik bisa waca loro iku. Pisanan iku technique kang maringi warno kain nggunakake wengi kanggo nyegah pawernan ing bagéan saka kain. Ing sastra internasional, iki technique dikenal minangka lilin-nglawan dyeing. Pemanggih kapindho iku kain utawa klambi digawe karo iki Techniques, kalebu panggunaan motif tartamtu kang duwe peculiarities. Batik Indonesia, minangka engineering sakabèhé, teknologi, lan pangembangan-related motif lan budaya, UNESCO ditetepake sing Warisan budaya kanggo djalmo manungso Oral lan Nonbendawi (mahakarya Warisan Oral lan Intangible kamanungsan) wiwit 2 Oktober, 2009.

2 4 2