Bantuin kerjakan soal ini dong? kalimatnya di buat ngoko alus dan ngoko inggil
1. mas ardi awan mau menyang pasar tuku klambi
Ngoko alus:
Ngoko inggil:
2. Pak Badrun saiki wis nduwe anak loro
Ngoko alus:
Ngoko inggil:
3. sing gedhe dhuwur kae jenenge Sumarsono
Ngoko alus:
Ngoko inggil;
4. Paklik Sunar ora bisa mlaku amarga sikile kecekluk
Ngoko alus:
Ngoko inggil:
5. Sumarti diceluk pakdhene dikongkon tuku sabun
Ngoko alus:
Ngoko inggil:
6. Saben isuk pak Marto plengker mlaku-mlaku ing lapangan
Ngoko alus:
Ngoko inggil:
7. Yen sasi sura mas Agung adus ing sendhang kamulyan
Ngoko alus:
Ngoko inggil:
8. Mbak Tantri lagi maca koran ono teras ngarep
Ngoko alus:
Ngoko inggil:
9. Mas Badri saben isuk ngombe kopi
Ngoko alus:
Ngoko inggil:
10. Mbak marni soko sawah nyangking sayuran
Ngoko alus:
Ngoko inggil:
makasih kalo ada yg mo bantu

1

Jawabanmu

2014-09-05T11:02:26+07:00
Saya orang asli jawa tpi saya bisanya bhsa jawa kasar
1 5 1