Jawabanmu

2014-09-04T07:45:34+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Puluhan murid sakola SDN Unsilster Desa Unsilster
Kecamatan Purbaratu Kabupaten Tasikmalaya, nu
dina tanggal 20 April 2010 keuna ku gempa. Masih
keneh diajar di tenda darurat. Maranehna teu bisa
balik deui ka sakola asal. Ku sabab sieun gempa
deui.
Pupuhu lembur didinya ngabewarakeun musibah
Kecamatan Purbaratu Kabupaten Tasikmalaya,
agung cahya netelakeun aya dua ratus opat puluh
dua budak Sakola Dasar nepi ka sakola menengah
pertama anu jadi korban gempa. Opat puluh genep
urang diantarana nyaeta murid SDN Unsilster anu
sakolana deukeut jeung tempat gempa. Maranehna
ayena di ajar di tenda darurat. Khusus pikeun kelas
genep anu minggu ieu bakal nyanghareupan Ujian
Nasional, ti saprak dua minggu katukang
maranehna cicing jeung diajar di imah kapala
sakola SDN Unsilster.
Murid kelas opat SDN Unsilster anu jumlahna tilu
belas orang eta ngahaja ditempatkeun didinya,
sangkan bisa meunang bingbingan diajar nu enya-
enya. Samemeh ujian nasional murid utamana
dibekelan pangajaran tambahan pikeun pangajaran
bahasa Indonesia, bahasa Inggris, IPA, IPS, jeung
Pkn. Unggal poe senen opat puluh genep murid
anu diajar ditenda meunang bingbingan ti guru
husus anu didatangkeun ti dinas pendidikan
Kabupaten Tasikmalaya.
Sri Nurhayati, murid kelas opat SDN Unsilster anu
diajar di SDN Cibubur, ngebrahkeun yen
manehanana kurang ngeunah di sakola nu anyar.
Sabab kudu ngabiasakeun deui hirup jeung murid
atawa guru sarta lingkungan anu anyar.
Kabehanana ayeuna aya saratus dalapan puluh
tujuh murid SD jeung opat puluh murid SMP
korban gempa anu geus dititipkeun ka sakola-
sakola anu deukeut.
Pamiarsa, mung sakitu nu kapihatur, Wilujeung
patepang deui dina warta nu bakal dongkap. Amit
mundur….. Amit mungkur..Wasalamu’alaikum
Wr.Wb