Jawabanmu

2014-09-02T05:00:05+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Assalamualaikum Wr. Wb Wilujeng Enjing Sadayana.
Ibu Guru nu dipihormat sareng sadaya rerencangan, siswa kelas X nu dipikacinta.
 Langkung ti payun mangga urang sanggakeun puji sareng sukur ka Allah SWT nu parantos maparin waktos ka urang sadayana dugi ka tiasa patepang raray dina ieu acara.
Alhamdulillah urang tiasa kempel di ieu tempat dina kaayaan sehat wal afiat.   Para wargi anu ku simkuring dipihormat.
Dina ieu waktos, abdi bade medar kumaha pentingna hirup sehat kanggo urang sadayana.
Urang sadaya kedah atawa wajib ngajaga lingkungan sareng awak sorangan sangkan dijauhkeun tina sagala panyakit.
Ku margi kitu, urang kedah ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kapayunna ti kawit ayeuna pisan.
Urang kudu bersih atanapi suci tina sagala kokotor. Bersih tina eta sadaya teh nu didadasaran tina bersih-sucina diri urang sareng lingkungan di sabudeureun urang. Urang kudu mikacinta kabersihan sangkan hate urang ge milu bersih.   Para wargi anu mulya.
Cekap sakitu nu kapihatur, pamungkas pisanggem, bilih aya basa anu kirang entep saeureuhna atanapi kecap anu kirang merenanah larapna, mugi kersa ngahapunten.
 Hatur Nuhun Kana Perhatosanana   Wassalamualaikum wr.wb  


:) begitu kah kak :) Kalo salah maaf :)

2014-09-02T05:04:17+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh!

(Pilih Muqaddimah yang anda sukai)

Bapak-bapak, Ibu-ibu kalih tamu undangan sadayana nu ku pribados dipika hormat.
Shalawat kalih salam mudah-mudahan kalimpahkeun ka junjungan urang sadaya nyatea Kanjeng Nabi Muhammad saw, kusabab anjeuna nu tos memperjuangkeun Islam di alam dunya ieu. Nu hasilna urang sadaya janten tiasa ngabedakeun perkara mana anu haq jeung nu bathil.

Hadirin sadayana nu di mulya keun ku Allah
Unggal jalmi tos tangtu ngadambakeun kabagjaan dunya akherat. Tah, jalan kabagjaan eta teu bisa dijalani kucara nu santai, pinuh ku hura-hura, sareng sadaya hal nu ngalanggar syariat Islam. Tapi kedah dilakonan kucara ibadah nu tos ditangtoskeun ku Alloh SWT, boh nu katulis dina kitab suci Al-qur'an atawa nu aya dina sunnah Nabi.

Hadirin sadayana nu di mulya keun ku Allah
Ngalakukeun ibadah nu di mimitian ku hate nu ikhlas, janten hakekatna nyaeta ngalakukeun sagala ka alusan nu teu hayang di tempo, komodeui dipamerkeun ka batur. Hayu urang babareungan ngajauhkeun diri tina kalakuan riya, kusabab kalakukan eta tiasa ngahancurkeun amal-amalan urang nu dina akhirna janten teu aya hartina. Dina hal ieu kanjeung Nabi saw, bersabda:

Opat macam tanda bukti jalmi-jalmi nu riya, nyaeta:
1. Males pami nuju nyalira
2. Rajin pami dipayunen batur
3. Ibadahna getol upami dipuji
4. Ibadahna turun upami dicela ku batur

Kusabab kitu, kanggo jalmi-jalmi nu beriman tos sakedahna terang ka opat macam sifat tadi tiasa ngahancurkan manusa nyaeta siksa naraka.

Hadirin sadayana nu di mulya keun ku Allah
Sadaya bentuk amal ibadah pami aya rasa riya', maka hasilnya nol besar/sia-sia. Kusabab kitu, hayu urang babarengan introspeksi kana diri urang masih-masing. Akhiirul kalaami, wabil laahit taufiiqi wal hidaayati war ridlaa wal-inaayati wassalamu'alaikum warahmatullaahi wa barakaatuh.