Jawabanmu

2016-11-12T20:25:18+07:00
Ngoko lugu, ngoko alus, krama lugu, krama inggil (alus)
1. Ngombe, ngombe/nginum, ngombe/nginum, ngunjuk
2. Menehake, nyukakake, nyukani, maringi/nyaosi
3. Gawe, damel, damel. ngasta
4. Njajal, nyobi, nyobi, nyobi
5. Nulis, nyerat, nyerat, nyerat

Keterangan :
a. Ngoko alus => migunakne krama lugu siji tok, kanggo wasesane (predikat/aktivitas) sing di lakoni karo wong tuwa utawa wong sing luweh tuwa.
b. Krama lugu => kabeh ukara dikramakne lugu
c. Krama inggil utawa krama alus => kabeh ukara dikramakne alus, kecuali dinggo aku, adhik utawa wong sak ngisore awakdewe tetep nggawe krama lugu
1 5 1