Jawabanmu

2016-07-24T11:17:36+07:00

niki BUDAYAKU

satiyang pandolan mlebet lebet bentuk teaterikal

kula yaiku kula
ngantos benjing menapaa
kula badhe tetep dados kula
kula mboten badhe kegantosaken
dening menapaa uga sintena
dalu niki siro sedaya badhe dados saksi
menawi kula taksih enten ing jagat raya niki

 
pandolan mlebet ing iringi music gamelan uga sekaran saking sinden


Slamet : Assalamualaikum...
Bapak+ibu : Waalaikum salam.....
Bapak : Nah niki bune piyambakipun, sampeyan punapa ketingal sedhih uga kusam mekoten met...? (kaliyan nada ingkang sinis)
Slamet : mboten kenpa punapa pak..?
Bapak : sampeyan saking pundi kamawon jam samanten enggal mantuk..?
Slamet : Anu pak heemmmm anu pak (kaliyan ngupados menyembunyikan ringgitipun)
Bapak : sampeyan ing taken tiyang sepuh mboten ing wangsul nglintu ona anu( kaliyan sekedhik duka)
Slamet : Anu pak slamet hsabis sinau ringgit ( kaliyan kajrihan)
Bapak : sampun bpk katakana menawi sampeyan ampun dolanan ringgit malih sampeyan kersa maenjadi menapa kaliyan dolanan ringgit ( kaliyan duka bpk merampas ringgit saking slamet)
ibu : sampuna pak sampun anak kita sedaya ampun ing dukani teruus.
Slamet : ampun pak ampunan ing risak ringgit slamet(sambil nular)
ibu ngupados menenagkan slamet
ibu : sampun ta nak sampun ampun menagis malih.
Slamet : (kaliyan nular) sedaya mboten enten ingkang sanguh ngertos menapa kajeng slamet mboten bapak kanca kanca slamet pun mboten enten ingkang sanguh ngertos menapa kajeng slamet, kula ngujar bu kula badhe nunjukan dhateng bapak uga kanca kanca menawi dolanan uga sinau dalang punika mboten klintu.


keningal kanca kanca slamet malih dolanan, tiba tiba slmet langkung

Kelvin : Heyy kanca kanca enten dalang langkung ( kaliyan mengejek)
Kelvin-kanca : Slamet sih dalang, slamet sih dalang, slamet sih dalang (slamet kesah uga mboten menghiraukan)
Music gamelan dam sinden mlebet, keningal slamet njagikaken pentasan ringgit ingkang badhe ing pentaskanya








1 5 1