Jawabanmu

2014-08-27T21:31:59+07:00
Paguneman adalah percakapan dalam basa sunda.
5 2 5
Paguneman, nyaéta kagiatan nyarita dua arah (dialog). Bisa ogé diartikeun mengungkapkeun perasaan jeung pikiran ka hayang.
Tata karma nu dibutuhkeun:

Entong nyaritana urang kudu merhatikeun intonasi.
Pasemon (raut wajah atawa mimik).
Lengkuh atawa gerak awak.
Tata busana.

Kita mesti memperhatikeun tata basa juga. Aya tilu jenis tata basa, nyaéta: kasar, loma, jeung lemes.
paguneman asalna tina kecap gunem hartina nyarita silih tempas