Jawabanmu

2014-08-27T19:55:53+07:00
+ Ngical naon waé, Pa?
(Jual apa saja, Pak?)

- Aya acuk, calana... sagala aya, Néng.
(Ada baju, celana... segala ada, Neng)

+ Mang/Pak/Bu/Kang/Téh, punten. Upami pangaos ieu …. (sebutkan barang yang dimaksud) sabarahaan?
(Mang/Pak/Bu/Kang/Teh, maaf, kalau harga barang …. ini berapa?)

- Pangaosna mah sapuluh rébu Néng.
(Harganya sepuluh ribu, Neng)

+ Tiasa ditawis nya? 5.000 wé nya? Kan mésérna seueur.
(Bisa ditawar kan? 5.000 aja ya? Kan belinya banyak.)

- Sok, mangga. Ditawis sabaraha?
(Silakan. Ditawar berapa?)

.....

- Ari Mang/Bapa/Akang/Tétéh tos lami icalan di dieu?
(Mang/Bapak/Akang/Tétéh sudah lama jualan di sini?)

- Janten sadayana sabaraheun?
(Jadi semuanya berapa?)

- Ari Bapa tos lami di Bandung atanapi urang dieu asli?
(Bapa sudah lama tinggal di Bandung atau orang sini asli?)

Contoh percakapan lainnya:

- Punten badé tumaros, dupi ka terminal/stasion ti dieu ka palih mana, nya?
(Maaf numpang nanya, kalau ke terminal/stasiun dari sini ke arah mana, ya?)

- Punten, dupi ka terminal/stasion nganggé angkot jurusan mana, nya?
(Maaf, kalau ke terminal/stasiun dari sini pakai angkutan kota ka arah mana, ya?)

- Hatur nuhun, Mang/Pak/Bu/Kang/Téh. Punten tos ngarérépot
(Terima kasih Mang/Pak/Bu/Kang/Téh. Maaf sudah merepotkan)

- Punten, dupi ka jamban ka palih mana, nya?
(Maaf, kalau ke WC/belakang ke sebelah mana, ya?

- Nepangkeun, nami abdi Gatot Suratot
(Perkenalkan, nama saya Gatot Suratot).

Kalau ragam bahasa biasa: Kenalkeun, abdi Gatot Suratot.

- Abdi mah urang Jakarta, namung lami ngumbara di Uganda. Ari asli mah turunan Spanyol. 
 (Saya orang Jakarta, tapi lama mengembara di Uganda. Tapi aslinya keturunan Spanyol.)

- Lami teu?
(Lama gak?)

- Sakedap deui
(Sebentar lagi)

- Kang, tiasa nganteurkeun abdi ka Jln. Dago?
(Kang, bisa mengantarkan saya ke Jalan Dago?)

- Hatur nuhun.
(Terima kasih)