Jawabanmu

2014-08-26T18:35:39+07:00
mungkin tergantung negaranya..
 jika negara tersebut menganut asas kewarganegaraan ius soli maka seseorang dianggap sah jika orang itu lahir di negara tersebut..
dan jika negara menganut asas kewarganegaraan ius sanguinis maka seseorang akan dianggap sah jika orang tersebut mempunyai keturunan dari salah satu orang tuanya yg merupakan warga negara tersebut..