Jawabanmu

2015-07-26T23:18:35+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Warahmatullahi Assalamualaikum wabarakatu

Isuk alus, pangalusna wishes keur sakabeh urang.

Perbaikan kualitas bangsa kudu dicokot jeung utamana ngaliwatan atikan. Atikan mangrupa prosés panjang, nu ceaselessly pikeun ngahontal hiji tujuan jeung open narima gagasan jeung konsép anyar. Kitu harti atikan, ku kituna hiji poé hasil pendidikan anu baris piara budaya anyar kalawan man pinter.

Salila wisdom manusa calakan sarta kahadean manéhna dina jiwa-Na. Ngan sanggeus éta manéhna sanggup ngawasa élmu jeung téknologi. Budaya anyar nyaeta counter-budaya nu lajeng asup kana order ka masarakat (budaya) alternatif bakal kapilih ku bangsa ieu.

Kabéhanana rapih disusun ngaliwatan pendidikan: atikan anu bisa ngadidik, bisa piara a éléh jeung wijaksana, sarta master sains jeung teknologi. Nu saterusna bakal transformasi Indonesia jadi bangsa nu anyar Indonesia.

Ieu mungkin pikeun jadi hiji "scourge" pikeun atikan di Indonesia. Teu nyebut masalah unresolved of kakurangan staff pangajaran, masalah fasilitas atikan teu cukup timbul, jeung handap isu biaya luhur atikan.

Urang masih ngarasa jadi bangsa anu katinggaleun balik loba ngahormat dibandingkeun jeung bangsa sejen. Ku alatan éta hijina jalan pikeun ngahontal bangsa nyaéta pikeun ningkatkeun atikan guna nyieun bangsa calakan ngaliwatan sistem pendidikan nasional komprehensif jeung rencanana.

Tapi balik arah éta, jalan pohara panjang sarta rumit sabab isu pendidikan niatna dipatalikeun jeung faktor séjén, kaasup masalah ékonomi, kaamanan jeung masalah sosial séjénna. Guru anu diharepkeun dimimitian pikeun ngarobah cara siswa diajar. Guru ieu henteu deui diwenangkeun pikeun nyadiakeun tekanan ka siswa saperti learning Rote jeung méré MCQs (multiple choice) sabab bisa boga dampak dina formasi personality.

Peran atikan, salaku sarana pemberdayaan, sadar kudu nyiapkeun siswa dina kahirupan masarakat boh salaku individu jeung anggota masarakat. Pemberdayaan miboga harti ngan lamun jadi bagian ti prosés pemberdayaan jeung fungsi budaya.

Ku alatan éta, atikan kudu piara kamerdikaan, pernyataan diri pindah jeung pendidik ngajarkeun murid hirup rukun kaitannana pikeun béda.

Bade maju, sistem pendidikan kudu robah tina pangajaran bisa dilakonan motivational, kreatif, jeung oge-mannered.

Wassalamu Alaikum Warahmatullahi Wabarakatu