Jawabanmu

2014-08-23T07:33:13+07:00
Miturut Jawa masyarakat dateng sing ditulis ing buku kuna abad 15, pulo Jawa digunakake kanggo ngambang ing samodra lan ombak oscillate dipoyoki. Ing wektu Sang Hyang Siwa teka menyang pulo Millet weruh akèh wit-witan, supaya disebut pulo Jawa. Nanging pulo isih sakelekekan watara erratically.

Dewa banjur mutusaké kanggo nailing Jawa kanthi ngobahake Gunung Meru ing India ing ndhuwur pulo Jawa. Kanggo mindhah Meru Gunung, Gusti Wisnu banjur rubah menyang penyu buta lan digawa-gawa ing kang gunung bali, nalika Gusti Brahma rubah menyang ula long bungkusan kang awak ing bulus gunung-gunung lan badan gunung supaya bisa diangkut.

Loro-lorone dewa lan mbikak Gunung Meru ing sisih kulon Pulo Jawa. Nanging ngasilaken ing heavy gunung wétan mburi munggah pulo menyang ndhuwur. Wisnu lan Brahma banjur Cut Gunung Meru lan sijine siji ing mburi wétan lan siji ing kulon.

Bêsik gunung dumunung ing sisih kulon Gunung Pawitra wangun, kang saiki dikenal minangka Gunung Pananggungan, lan sisih utama Meru Gunung, saiki dikenal minangka Gunung Semeru. Ing gunung saka gods sing pracaya manggon.