Jawabanmu

2014-08-14T18:56:20+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Dina hiji poe di ayakeun lomba kuis di lembur Benteng jaya.
Dwi, riyan jeung diyan  palomba-lomba ngajawab pertanyaan.Partanyaan kahiji
MC         :    wilujeng sumping para pamirsa, kapanggih deui sareng abdi Udin tomket dina  acara                     kuis , langsung bae partanyaan kahiji, 
                    tangkal cau  anu leutik keneh, pas engke gede bakalan buahan atawa moal ??
Riyan       :    Nyaheu’eulah buahan.MC         :    salah.Dwi         :    nyamoal ah.. piraku tangkal cau aya buahan, nya tangkal caumah lamus geus gedemah                   Cauan lain buahan.MC         :    Betul pisan…
Partanyaan ka-2MC         :   oke ayeuna partanyaan kadua, lamun hayam berkokok berarti  harimau..??Dwi         :   etamah gampang pisan atuh, nya harimau  mengaung.MC         :   kurang bener.Dian        :   wah si dwi gagal yeuh, hari-mau pagi atuh.MC         :   betul, riyan meunang point 2.
Partanyaan ka-3MC         :   Langsung bae partanyaan katilu. Aya hiji pemoro anu bade nembak manuk blekok anu                   ngajajar   di tangkal buah aya 10 ekor. Pamoro ete terus nembak blekok eta beunang hiji                   blekok. Tah blekok nu ngajajar di tangkal tadi sesa baraha..??Dian        :   Nya sesa 9 atuh ah.MC         :   salah.Dian        :   hoh, salah geuning.Riyan       :   Lamun blekok eta ditembak hiji,nya berarti blekok na sesa 0, da anu blekok lainna halariberan                    reuwaseun da ku sora tembakan eta.MC         :   betul, riyan meunang point 2, Dwi meunang 2, sareng Dian 2.
Partanyaan ka-4MC         :   partanyaan ka opat. Lamun aya kebo keur poof alias Ee, urang nempona kudu ti mana..??Dwi         :   wah iyeumah pangalaman abdi, nya ti kajauhan atuh, lamun ti kadeukeutanmah engke abdi kena                  poof kebo.MC         :   Betul Dwi meunang point 2, jadi totalna 4.
Partanyaan ka-5MC         :  nah ayeuna partanyaan kalima yeuh.  Hewan naon anu pangleutik-leutikna..??Dian        :   nya piraku teunyaho ah. Abdi geus dibanten yeuh sataun piraku teu bisa ngjawab partanyaan                  ieumah.Riyan      :   hah, di banten ente naon wae..??Dian       :   mulungan aqua.Riyan      :  hahaha.. aya-aya wae manehmah ach.Dian       :   Jawabanna incuna bakteri.MC        :   betul. Dian meunang point dua deui. Jadi pont dian sareng point Dwi sami.
Partanyaan ka-6MC         :   Ari di cekelmah empuk pekpeleye tapi lamun di takolmah sasadana pankgumbreng..?? Riyan     :   Tah, iyeumah gampang. E’e hayam dina luhureun dreum.MC         :   Betul, riyan, dwi sareng dian pointna sami.
Saenggeus eta, riyan dwi sareng dian istirah heula. Sabarian istirahat budak tiluan eta ngobrol lalaunan.Dian       :  Yeuh weuy.. MC na tadi kos bonekanya..??!!Dwi        :  Boneka naon..??Dian       :  Boneka binatang Tomket.. hahaha..Riyan     :  haha.. bisa wae ah.Dian       :  pantesan ngaranna udin tomket.Dwi        :  yeeh.. maneh ulah sok ngmongkeun batur. Dosa .Dian       :   hehe.. cuman heureuy.
Saeunggeus istirahat acara kuis dimulai deui.Partanyaan babak terakhir.MC         :   Ok ayeuna babak penentuan saha anu bakalan meunang. Partanyaanna, saha ngaran Bapa                    kuring..??Dian       :   Hoh.. partanyaan na kos kieu geuning.?!!Riyan      :   lamun ngaranna udin tomket, berarti ngaran bapana Obes tomket.MC         :   Betul. Riyan meunang.

ini udah 20 belom ?

bingung bacanya
==" gua bukan orang sunda orang jawa tapi tau dikit2 hehehe
oalah
2014-08-14T19:49:54+07:00
Mita : " Hai,Lina! Kumaha gambaran anjeun ka dayeuh ieu sanggeus
kantun seminggu di dieu?
Lina : " Ehm... abdi gumbira cicing di dieu.Jalmi-jalmi di dieu darehdeh
sarta henteu individualis,kaasup rerencangan-rerencangan di sakola
ieu. "
Mita : " Benarkah? Saleresna kumaha di dayeuh lami anjeun? "
Lina : " ditu jalmi-jelemana condong individualis,kirang
nengetan batur. Lingkungan na oge henteu someah. "
Mita : " Henteu someah? Pamaksudanna? "
Lina : " Lingkungan di sanggem lami kuring atos henteu merenah. Masarakatna
oge henteu darehdeh. ditu tingkat polusi hawa,cai,
sarta soanten atos luhur pisan. Pabrik yangmuncul di saban
sudut dayeuh midamel hawa beuki kotor. Tumbuhan atos
carang kalintang. Taman dayeuh atos dirobah barobah kaayaan wewengkon
pertokoan. Janten,abdi henteu tiasa ulin di taman dayeuh lamun
dinten Minggu. "
Mita : " Wah,jigana atos awon kalintang kaayaan lingkungan di
dayeuh lami anjeun eta nya? "
Lina : " Heueuh,mangka na abdi sekeluarga milih pindah ka dayeuh ieu.
Tetela leres,langkung merenah. "
Mita : " Eh,anjeun tadi ngomong gumbira ulin di taman dayeuh? "
Lina : " Heueuh,nanging saprak di dieu abdi tacan kantos mios ka taman
dayeuh. Di dayeuh ieu aya taman dayeuh henteu? "
Mita : " Aya,anjeun hoyong mios ka ditu? "
Lina : " Heueuh,nanging abdi henteu terang tempatna. Maukah anjeun masihan
terang? "
Mita : " Kieu,ti jalan payun di sakola urang,Jalanwijayakusuma,
anjeun lempeng wae ka arah wetan. Antos anjeun bade ngaliwatan
pertigaan. Anjeun angger wae lempeng dugi ngaliwatan parapatan.
Saterusna anjeun mengkol ka kiwa,yaktos ka Jalan Sudirman.
Anjeun turutan teras Jalansudirman eta dugi menemukeun
pertigaan,beloklah ka kananmasuk Jalan Yos Sudarso. Ti
dinya anjeun jalan kira-kira 100 meter,antos anjeun bade dugi di
taman dayeuh. Taman dayeuh aya di Jalanyos Sudarso,di palebah
kiwa jalan. Ngartos henteu kalawan wawaran kuring? "
Lina : " Heueuh,abdi ngartos margi anjeun masihan wawaran kalawan
lancar sarta tangtos

itu jawaban nya maaf lama
ko cuma 14
aku gtau lgi hbs nya .. wkwkw