Kakak2 buatin aku puisi bahasa jawa dong tentang pelajaran bahasa jawa. thanks before~ :)

1
iya adekk, aku SMA
temanya tentang pelajaran bahasa jawa gitu dek
kamu bisa buatin dek ?
insaalloh..ini lagi di buatin
oke aku tunggu :)

Jawabanmu

2014-06-14T11:55:27+07:00
                         sasi putih
sasi putih mencaki wektu
pinungkasan pitungkas agawe gembira
nglebur sakehing luput lan dosa
kang tumanduk ing pasrawungan

takbir ngulandara ing sepining wengi
dumeling ngliwati sawah kutha lan desa
rinengga kepet kupating patrap
mbukak gapuraning  pangpura

sasi putih nguceni ati lan pakarti
riyaya minangka panglebur dosa 
nyiram tentrem ndhangir mulya
ngutamakake rasa kamanungsan
sinatan apura  ingapuran.

(maaf kak kepanjangan)
gapapa makasih ya adek XD
kasih yang terbaik kak..
(y)