Jawabanmu

2014-05-25T09:13:56+07:00
Nina : Hai Siti (Hai Siti)
Siti  : Hai Nina (Hai Nina)
Nina : Kowe lagi ngapa? (Kamu sedang apa? / kamu lagi ngapain?)
Siti  : Aku lagi nandur kembang ki. Aku njaluk tulung gawakno pot kembang sing ning kana kae mrene, isa ora? (Aku sedang/lagi menanam bunga nih. Aku minta tolong bawakan pot bunga yang di sana itu ke sini bisa nggak?
Nina : Ya ( Nina nggawa pot kembange).....Siti iki pot kembange. (ya...Nina membawa pot bunganya...Siti ini pot bunganya)
Siti : Matur nuwun ya (terima kasih ya)
Nina : Padha-padha Siti. Kembang-kembang iki endah ya. Apa iki kabeh duwekmu Siti? (Sama-sama Siti. Bunga-bunga ini indah ya. Apa ini semua punyamu Siti?)
Siti : Iya. Ibuku mundhutake kembang-kembang iki kabeh kanggo aku. (Iya ibuku membelikan bunga-bunga ini semua untuk aku)
Nina : Tak ewangi nyirami kembange ya? (Aku bantu menyirami bunganya ya?)
Siti : Wis ora usah Nina malah dadi ngrepotake awakmu...(udah nggak usah Nina malah merepotkan kamu...)
Nina : Ora apa-apa...aku malah seneng hlo (nggak apa-apa..aku malah senang lho)
Siti : Ya wis kae nek njupuk banyu ning kran kidul kae ya....(Ya udah itu kalau mengambil air di keran sebelah selatan itu ya..)
Nina : Ok :) (ok!)
2014-05-25T16:41:37+07:00
Fina= assalamualaikum nata.
Nata= waalaikummussalam.ana apa fin?
Fina=aku pengen diajari carane ngawe layangan
Nata= entuk-entuk kene mlebu.
Fina= turnuwun yo nat!
Nata= yo podo-podo,karo kanca kudu ngewaki.
Fina= lha ibukmu ana ngendi nat kok ora ketok.
Nata= ibu lagi wonten pasar,tumbas jangan dingge masak.
Fina= ooo... yo wis nat ayo ndang dianyaki.
(bubar setengah jam. ibuke nata muleh saka pasar karo adhine laila)
Laila= mbak nata aku ditumbaske ibu boneka.
Nata= bonekane apik ndang dinggo dolanan kono.
Laila= nggih mbak.
Ibu=eh ana mbak fina tho? ngopo nduk rene?
Fina= diken ngajari carane ngawe layangan budhe.
Ibu= Oh yo wis.
Fina= niki mpun rampung budhe kula badhe kundur.
Ibu= Iyo ati-ati neng dalan yo nduk.
Fina= nggih budhe.assalamualaikum
Inu lan Nata= waalaikummussalam


7 3 7