Jawabanmu

2016-10-27T11:56:23+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.

Assalamu ‘alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh

 

Langkung ti payun hayu urang panjatkeun puji sinareng syukur ka hadirat ilahi rabbi. Sapertos kauninga ku urang sadayana, lantaran hidayah sareng inayah-Na, urang tiasa kempel dina ieu tempat dina kaayaan sehat wal afiat.

 

Para hadirin anu ku sim kuring dipihormat. Dina kasempetan ieu, sim kuring bade nguningakeun pentingna urang sadayana ngajalankeun hirup sehat dina kahirupan sadidinten. Intina, urang sadaya kedah atanapi wajib ngajaga lingkungan sareng jasmani urang supados urang sadayana kajaga tina sanes kanten panyakit. Kumargi kitu, urang kedah ningkatkeun pola hirup sehat kanggo dikawitan ti ayuena. Dina salah sahiji hadits Rasulullah diterangkeun, “Inna dhafatu minal iman.” nu hartosna kirang langkung: “Kabersihan teh sabagian tina Iman.”

 

Tina hadits eta, urang tangtos tiasa ngahartoskeun maksad sareng tujuanna, nyaeta urang teh salaku umat Muslim anu ngagaduhan iman dina jero hate kedah bersih atanapi suci tina sagala kokotor, boh hadas alit atanapi hadas ageung nu nyababkeun urang teu suci. Bersih hartosna bersih sareng sucina jasmani sareng hate urang, oge bersih sareng sehatna lingkungan kahirupan urang. Kabersihan sakola oge kedah dijaga. Urang kedah micinta kabersihan sangkan hate urang oge bersih.

Kabersihan teh aya mangrupi-rupi jinisna, nyaeta aya bersih hate, bersih jiwa, bersih raga, sareng bersih rohani. Tah, urang kedah janten jalmi anu kalebet di antawis jalmi-jalmi anu bersih sadayana. Allahumma, amin...

 

Hayu urang sami-sami ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kamaslahatan urang sadayana, sangkan tiasa leuwih getol kana ibadah ka Gusti nu Maha Welas tur Maha Asih.

 

Para wargi anu dimulyakeun ku Gusti. Cekap sakitu sim kuring nyanggakeun pihatur. Pamungkas pisanggem, bilih aya basa anu kirang entep seureuhna atanapi kecap anu kirang merenah larapna, mugi-mugi para wargi sadayana kersa ngahapunten.

 

Wassalammu ’alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh

2 5 2