Jawabanmu

2014-05-14T15:09:12+07:00
Basa Jawi menika sampun èwonan taun diserat mawa Aksara Jawi utawi ugi diarani Hanacaraka. Panyeratan basa Jawi mawa aksara Hanacaraka menika dipun wiwiti saking taun 804 Masèhi ngantos dijabel déning Tentara Dai Nippon ing taun 1942. Kala menika basa Jawa mboten pareng diserat mawa aksara Hanacaraka. Sawisipun Tentara Dai Nippon tindhak saking siti Jawi, aksara Jawi pareng dienggo manèh. Sak menika mboten namung aksara Jawi, nanging uga basa Jawi piyambak kakikis déning basa Indonesia, sawisipun Republik Indonesia mardika ing taun 1945. Nanging aksara Jawi tasih dienggo sakala-kala lan tasih dados pelajaran wajib wonten sekolah-sekolah ing Tanah Jawi
2014-05-14T15:17:29+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Aksara Jawi Hanacaraka punika asalipun saking aksara Brahmi ingkang asalipun saking Hindhustan. ing negeri Hindhustan kesebat enten ngrupi-rupi aksara, salah satunggalipun yaiku aksara Pallawa ingkang asalipun saking Indhia kunjukan kidul. kanaman aksara Pallawa amargi asalipun saking salah satunggal keraton ingkang enten ing ngrika yaiku keraton Pallawa. Aksara Pallawa punika dipunginakaken sekitar ing abad datheng-4 Masehi. ing Nusantara enten bukti sejarah berupa prasasti Yupa ing Kutai, Kali wetan, sinerat kaliyan ngginakaken aksara Pallawa. Aksara Pallawa niki dados ibu saking sedaya aksara ingkang enten ing Nusantara, antawis benten: aksara bhanacaraka , aksara Rencong (aksara Kaganga), serat Batak, Aksara Makassar uga Aksara Baybayin (aksara ing Filipina). Profesor J.G. de Casparis saking Walandi, yaiku pakar paleografi utawi ahli elmi sejarah aksara, ngleraken menawi aksara hanacaraka punika dipunpara dados gangsal masa
yaiku wonten :
a.Aksara Pallawa
b.Aksara Kawiwitan
c.Aksara Kawi pungkasan
d.Aksara Majapahit