1. Ubahlah cerita di bawah ini menggunakan bahasa jawa dengan krama alus!

Menurut saya pengalaman yang berkesan saat study tour
kemarin saat berada di IPTEK & Trans Studio Bandung. Saat akan masuk ke
dalam iptek saya melihat jam matahari yang sangat besar, dan saat masuk kedalam
iptek sangat banyak alat peraga yang unik, menajubkan, dan keren yang dapat di
coba dan di praktekkan. Saat di trans studio bandungnya juga tidak kalah keren,
di sana banyak permainan yang sangat seru, saya dan teman saya juga sempat
masuk ke toko-toko di trans studio bandung tapi kami hanya melihat-lihat saja
karena harga barang-barang di sana sangat mahal, ya maklum lah namanya juga
anak Lagi study tour pasti sia-sia kalo uangnya cuma buat beli barang kayak
gitu yang harganya selangit. Saat saya dan teman- teman saya sedang
berjalan-jalan kami sempat melihat karnaval yang sangat keren, yang
nenunjukkan tokoh-tokoh dalam permainan di sana. Kalo menurut saya sendiri yang
paling keren dalam karnaval tersebut adalah saat sekelompok orang yang memakai
baju seperti orang pedalam yang terkadang membuat pengunjung di sana menjerit
ketakutan. Saat akan kembali ke bus, saya dan teman-teman keluar melewati
bandung super mallnya di sana banyak sekali barang yang keliatan sangat mahal
harganya.Saat sedang berjalan menuju bus, saya melihat permandangan yang sangat
indah dan keren.

2

Jawabanmu

2014-05-12T16:46:18+07:00
Pendhaftaran pengalaman paweling wayahe wingi nalika demo sinau ana ing ilmu lan teknologi lan Trans Studio Bandung. Kita bakal njaluk menyang ilmu lan teknologi Aku weruh sundial gedhe banget, lan wektu entri menyang ilmu lan teknologi sanget akeh unik peraga, menajubkan, lan kelangan sing bisa nampa lan praktek. Nalika transfused studio bandungnya uga ora kurang kelangan, ana akeh banget macem game, kancaku lan aku uga wis pindhah menyang kopi ing trans studio bandung nanging kita mung ndeleng iku minangka rega barang ana larang banget, ya Komentar dijenengi uga liwat anak Sawise demo sinau muspra yen dhuwit mung kanggo tuku barang kaya sing sing rega exorbitant. Nalika kula lan kanca-kanca padha nyawang liwat kita bisa ndeleng banget karnaval-nenunjukkan kanggo t ing
Jawaban paling cerdas!
2014-05-12T16:55:04+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Krama alus = krama inggil kan ?

ndherek kawula pandalon ingkang berkesan kala study tour
kemarin kala wonten ing IPTEK & Trans Studio Bandung. kala badhe mlebet datheng
lebet iptek kawula mriksani jam surya ingkang agung sanget, ugi kala mlebet kelebet
iptek kathah sanget pirantos peraga ingkang unik, menajubkan, ugi keren ingkang saged teng
cobi ugi teng praktekkan. kala teng trans studio bandungnya ugi mboten kasoran keren,
teng ngrika kathah amengan ingkang seru sanget, kawula ugi rencang kawula ugi sempat
mlebet datheng toko-toko teng trans studio bandung sayangipun kami namung mriksani-mriksa kemawon
amargi regi barang-barang teng ngrika awis sanget, nuwun inggih maklum lah asmanipun ugi
putra malih study tour pasti sia-sia kalo yatranipun namung ngasta pundhut barang kayak
gitu ingkang reginipun satawang. kala kawula ugi rencang- rencang kawula nembe
nindak-tindak kami sempat mriksani karnaval ingkang keren sanget, ingkang
nenunjukkan tokoh-tokoh lebet amengan teng ngrika. Kalo ndherek kawula piyambak ingkang
paling keren lebet karnaval kesebat yaiku kala sekelompok priyantun ingkang ngagem
ageman kados priyantun panglebet ingkang kadang kala ngasta pengunjung teng ngrika menjerit
kajrihan. kala badhe kondur datheng bus, kawula ugi rencang-rencang miyos nglangkungi
bandung super mallnya teng ngrika pinten-pinten barang ingkang keliatan awis sanget
harganya.Saat nembe tindak menuju bus, kawula mriksani permandangan ingkang sanget
sae ugi keren.

ya, makasih yah kakak
jadiin terbaik ya :)
ya