Jawabanmu

2014-05-11T15:52:30+07:00
Istilah ‘pacabakan’ dina basa sunda sok dilarapkeun kana usaha, pagawẻan, pakasaban atawa profẻsi. Nyaẻta kagiatan jalma nẻangan pangala atawa rijki pikeun minuhan kabutuhan-kabutuhan hirupna. Pacabakan tẻh asal kecapna tina cabak, nu ngandung harti rampa. Mun makẻ rarangkẻn ‘ny’ di hareupna jadi nyabak, hartina tẻh pagawẻan ku dampal leungeun nu nuduhkeun keur ngarampa hiji hal. Ngan duka kumaha mimitina istilah pacabakan tẻh bet ngaruju kana harti usaha, pagawẻan, pakasaban jeung profẻsi tẻa.