Jawabanmu

2014-05-11T08:37:19+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
neng esuk dina, Su’ud lan koma lagi nyawis bareng.

Su’ud lan Koma : (maca ayat kursi)

Mukri lan Jum teka menyang masjid.

Jum : “Ehhhmmmm….”

Su’ud : “ngapa Jum? watuk??” (heran)

Jum : “ya!!” (karo nada dhuwur)

Su’ud : “yen watuk ombe mentil!”

Jum : “apa kuwi mentil?” (heran)

Su’ud : “kuwi Grup Samroh saka Cina”

Mukri : “Haah…?? Masa’??” (heran)

Su’ud : “dudua… kuwi jeneng jamu.”

Jum lan Mukri : “Ooow”

dekne kabeh nuli nyawis bareng. ora pira suwe banjur, sakwise nyawis papat sekawan kuwi mulih menyang omah Koma, amarga dekne kabeh arep sinau bareng.

Koma : “ Su’ud, kowe ta pinter… aku arep takon. oleh ora?”

Su’ud : “takon apa?”

Koma : “Enzym sing ana neng cangkem kuwi apa?”

Su’ud : “kuwi jenenge enzym ptialin”

Mukri lan Jum : “kowe pitaya ?” (barengan)

pak Kasan : “ya, anak kuwi bener” (teras menyahut pitakonan Mukri lan Jum) Koma : “Ehhh… Papi”

pak Kasan : “jeneng kowe siapa,nak? omah kowe diendi?” (menghampiri Su’ud lan pitakon)

Su’ud : “jeneng aku Su’ud. aku tinggal neng desa Milinium”

pak Kasan : “Oow..” (menganggukkan endhas)

sakwise buyar, dekne kabeh akhire mulih menyang omah masing-masing.

Keesokan dinane, pak Kasan teka menyang omah Su’ud.

pak Kasan : (mengetuk lawang)

Su’ud : (mbukak lawang) “nyangga…”

pak Kasan : “diendi nyangga?” (kebingungan)

Su’ud : “pangarah aku, ayo mlebu..”

pak Kasan : “omah kowe cukup sederhana. Ngomong-ngomong.. diendi wong tuwa kowe?” (ndeleng-delok menjero omah Su’ud)

Su’ud : “ ya.. beginilah omah aku, pak. aku saiki tinggal bareng kakang amarga wong tuwa aku wis suwe mati.” (sedhih)

pak Kasan : “diendi kakang kowe saiki?”

Su’ud : “lagi adolan rempeyek.”

pak Kasan : “kuwi piala apa?” (karo nunjuk menyang arah piala neng dhuwur meja)

Su’ud : “kuwi piala juara 1 Olimpiade Biologi sak-Jawa wetan, pak..”

pak Kasan : “jebulna kowe kuwi cukup berbakat jero piwulang biologi ya, nak?”

Su’ud : “tampa asih pak..”

pak Kasan : “nyate.. cita-cita kowe apa?”

Su’ud : “aku pengen dadi peneliti, pak… ning, aku ora nduwe biaya” (sedhih)

pak Kasan : “neng upaden aku ana lab penelitian tebu”

Su’ud : ”Wah.. aku pengen pisan melu bergabung jero kru lab bapak. ning.. demene aku durung cukup umur.” (kuciwa)

pak Kasan : “ora apa-apa, umur ora dadi masalah. nek kowe arep, sesuk esuk kowe teka menyang upaden aku.”

Su’ud : “iya pak! ning, diendi ya, pak?”

pak Kasan : “neng dalan Kejayan. Oh ya, kowe nduwe kanca sing berbakat liya ora?”

Su’ud : “Mukri. dheweke kuwi ora sepira pinter, pak ning.. dheweke cukup kuwat.”

pak Kasan : “ya wis. tuduh dheweke uga kanggo teka menyang upaden uga sesuk!”

Su’ud : “becik pak!”

Keesokan dinane, Su’ud lan Mukri lunga menyang upaden pak Kasan. Setibanya dikana, dekne kabeh ngloro teras ketemu karo pak Kasan.

Mukri : “ana apa sabenere bapak nyeluk kami mrene?”

pak Kasan : “Tenang dhisik. ayo linggih!”

Su’ud : “ana apa sabenere, pak?”

pak Kasan : “aku arep menehake pagawean nang kowe”

Su’ud lan Mukri : “pagawean apa pak?” (seneng)

pak Kasan : ”aku arep menggabungkan Su’ud karo kru penelitian tebu kami”

Su’ud : “apa tugas aku pak??” (sumaguh)

pak Kasan : “meloni wae kongkon pangarep kru lan kanggo kowe, Mukri.. aku arep angkat kowe dadi kuli neng kebonan tebu”

Mukri : “aku gelem, pak! ning opah e?”

pak Kasan : “Tenanglah.. opah kowe aku jamake.”

Su’ud lan Mukri : “tampa asih akeh pak…” (karo ngesem bahagia)

Sementara kuwi, neng omah pak Kasan, Koma lan Jum lagi sinau bareng

Koma : “wis buyar durung tugase??”

Jum : “durung. tinggal sethithik meneh. yo awake dhewe kerjakne bareng!” (ngerjakne PR)

sakwise beberapa menit..

Koma : “akhire buyar uga” (karo menutup buku tugas lan merapikannya)

Jum : “yen gitu.. aku arep mulih dhisik ya..” (ngemasi buku-bukunya)

lan akhire, nasib Su’ud lan Mukri dadi luwih becik.



maaf kalau boleh,tolong dijdikan yg terbaik ya
2014-05-11T09:14:32+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Sakwise mulih sekolah ani , rina , eka , lan wulan padha rembukan bab tugas saka bu guru .
ani : kepiye iki tugas e..?
rina : aku yo bingung e..
eka : ayo garap saiki?
wulan : iki jam piro tho?
ani : iki jam set.10 iki kan dina setu , ayo a.. garap tugas sesuk senin lak dikumpulno a..?
eka : iyo sih , emang kelompoke wes genep?
ani : hare bu guru kelompoke kudu 10.
rina : lak kurang iki..
wulan : sing kurang sak weruhku ono , rendy, septi , agung , yuni , wahyu ,lan.. sopo yo?
eka : lan ferdi
wulan : lha iyo iku..
rina : ayo'a kondo karo bocah-bocah iku . ben dadi kelompoke kene , sekalian karo garap saiki piye ?
ani : yo aku setuju , nanging kene mulih disek banjur jam 11 kene kumpul. tapi kumpul nek endi?
eka : opo kumpul nik omahmu wae?
rina : iyo, betul iku.
ani : yo wes , ngko tak matur ibuku . koe kebeh kondo bocah - bocah iku yo..
eka : sipp..
banjur ani , rina mulih eka lan rina kondo karo bocah-bocah
eka : rendy , septi , agung , wahyu , yuni , ferdi rene...
rendy : ono opo tho ?
eka : koe padha kekurangan anggota kelompok tho?
rendy : iyo , emang kenapa?
eka : piye nek koe kabeh melu kelompoke kene ?
septi : wah ide apik kui..
rendy : piye padha setuju ora ?
septi , wahyu , agung , yuni , ferdi : setuju...
rendy : lha mengko kumpule padha ning endi ?
eka : ing omahe ani.
rendy : jam piro ?
eka : jam 11
rendy : yo wes kene mulih disek yo...
eka : yo...
kabeh padha mulih .jam 11 kabeh padha teka ing omhe ani
kabeh : ani.. ani..
ani : ee yo.. ayo mlebu..
eka : ayo garap tugase..
kabeh : ayo..
kabeh padha garap tugas lan disambi karo mangan cemilan.
ani : akhire wes bar
eka : alhamdulillah..
rendy : yo we aku tak muleh yo..
kabeh : aku muleh ya..
ani : ya..
akhire kabeh padha mulih

maaf kalau salah :)