Jawabanmu

2016-12-12T11:02:21+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Banjir Jakarta

Omah warga neng bantaran kali ciliwung neng Kampung Pulo, Kampung Melayu, Jatinegara, Jakarta Timur, ulih kerendem banjir. Banjir sadhuwur 3 meter iki akibat unggahe banyu neng bendungan katulampa nganti nyampe satus rung puluh sentimeter utawa siaga 3 nang Ahad wengi, 2 maret 2014.

Pangarep rt 04 rw 03 Kampung Pulo, Usep Tahrudin, ngomong nek banyu anyak ngleboni omah warga nang senin wengi, 3 maret 2014. Menurute, banyu terus munggah tekan 3 meter neng bantaran kali, khususe rt 03 lan 04 rw 03. Usep nerwacakne, padahal banjir sing ngrendem Ahad esuk, sadhuwur 3 meter, anyar wae surut wengine.

Camat Jatinegara, Sofyan, ngomong nek banjir ngrendem saakeh 47 rt neng 7 rw Kampung Pulo. Pamburine, saakeh 1.508 keluarga karo 3.427 jiwa kenekan banjir. Menurute Sofyan, omah sing kenekan banjir sekitar 15 meter saka bantaran kali. Kedhuwure macem - macem watara 50 - 200 sentimeter.

Saiki kecatet ana saakeh 179 warga ngungsi neng posko pengungsian, yaiku kantor suku dinas kawarasan Jakarta Timur ana 27 jiwa lan neng Rumah Sakit Hermina ana 152 jiwa.

Penyebabe macem - macem, ana sing ngarani pemerintah ora sigap nanggulangi musim udan sing ameh teko. Ana meneh sing ngarani drainase ing wilayah iku ora apik, dadi banyu udan ora iso mili lancar sampe neng laut. Akeh sebab sing marai bencana banjir iki kedadean, sing mesti penyebabe yaiku masyarakat durung sadar njaga lingkungane dewe - dewe, seko buang sampah neng kali sing nyebabke aliran kali malih ora lancar.
1 5 1