Pendhudhuk ingkang wonten negeri Indonesia sampun katah . Ingkang
langkung katah wonten ing pulo jawi . nanging wonten pulo jawi punika malah
langkung alit pulo nipun katandhing pulo sanesipun . pulo Sumatra Kalimantan Sulawesi
lan papua barat langkung wiyar nanging taksih gothang lan arang pendhudhukipun

Supados sumebaripun pendhudhuk saged waradin transmigrasi
dipun wontenaken . transmigrasi punika pindhahipun pendhudhuk saking pulo
ingkang jejel dhateng pulo ingkang gothang . pulo ingkang jejel riyel kadosta
pulo jawi lan bali . pulo ingkang taksih gothang pendhudhukipun kadosta Kalimantan
lan Sulawesi . tundhunipun pembangunan saged dipun raosaken sedaya warga Negara
indonesia



tolong di translitkan ke aksorojowo/aksarajawa


1

Jawabanmu

2014-05-07T23:58:53+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
Ini lihat pada gambar ya,namun kalau artinya susah dicari,
semoga membantu :)
1 5 1