Jawabanmu

Jawaban paling cerdas!
2014-05-05T14:47:31+07:00
Ingkang kinurmatan Ibu Kepala SMPN (...)
Bapak soho ibu guru ingkang satuhu luhuring budi
Lan ingkang kula tresnani sanget rencang-rencang ugi adek-adek sedoyo.

Inkang rumiyin mugi kito sedaya sami-sami ngraosakin puji lan syukur kehadirat Allah SWT sehinggo ing wektu punika kito saget makempal ting mriki ing keadaan sehat lan mboten wonten alangan punapa-punapa. Ing wektu punika kula badhe pidato ingkang temanipun "mengeti dinten kartini", bapak/ibu lan rencang-rencang sedoyo mesti sampun ngerti sapa kuwi Kartini lan opo wae jasane tumrap bangsa lan negara, khususipun dumateng tiyang setri.

Ibu Kartini menika sampun nyedhiyani tuladha maring kito sedoyo khususipun tiyang setri, bilih jasanipun Ibu Kartini punika sakniki para tiyang estri saget ngrasaaken kebebasan ing sakjroning kehidupan utawa urip. Ndek mbiyen niku sing jenenge tiyang wadon gayange nggeh namung ting omah ugi nglayani bojonipun kiyambak, nanging amargo Ibu kartini memperjuangkan hak-hakipun wanita sahingga sakniki tiyang estri saget ngrasaaken sing jenenge bebas lan mboten ting nggriya mawon.

Atas jasa-jasanipun Raden Ajeng Kartini punika sakniki para kaum wanita saget bebas metu saking omah, saget nggolek panguripan kiyambak, saget bebas sekolah lan tasih kathah malih. Jalarain punika kula ngajak kalian rencang-rencang lan bapak soho ibu guru sedoyo supados ndadiaken pangeten dinten kartini punika dados dinten ingkang spesial lan saget ndadeake majune wanito Indonesia.

Cekap semanten anggen kula pidato, sak teruse kula donga maring sing kuasa supaya para wanito Indonesia saget dados wanita ingkang banggaaken dumateng bojone utawa tiyang kakung lan supados dadio wanito ingkang nggowo manfaat dateng Bangsa lan Negoro. Cekap semanten, yen anggen kula matur wonten lepate kula nyuwun ngapuro ingkang sak ageng-agengipun. Semogo dadio pidato niki nggowo manfaat dumateng sedayanipun, Bilahitaufik walhidayah..

Wassaamualaikum warahmatulah hiwabarakatuh

Demikian contoh singkat pidato berbahasa jawa dengan tema hari kartini, semoga membawa manfaat bagi anda yang membacanya. Untuk itu saya berharap agar kedepannya remaja Indonesia lebih menghargai bahasa daerahnya dan jangan sampai melupakan bahasa Ibunya sendiri. Jangan hanya memikirkan cowok atau cewek saja namun kita juga harus memikirkan bagaimana melestarikan bahasa daerah yang kita miliki supaya tidak dicuri oleh negara lain.

gin uwal, boten kersa dipunpingit, nanging piyambakipun boten saged. Ing salebeting pingitan, Kartini asring ngirim layang marang kanca-kancanipun saengga kawruhipun ugi nambah.
Sinaosa dipunpingit Kartini ugi tansah sregep sinau kanthi buku-buku ingkang dipunbektakaken kancanipun, Nyonya Abendanon. Saksampunipun dipingit, nalika tanggal 8 November 1903 R.A.Kartini dipundhaupaken kaliyan Raden Adipati Jayadiningrat. Sinaosa sampun dhaup, perjuanganipun Kartini mboten mandheg malah sansaya adreng anggenipun ngangkat drajadipun kaum wanita.
Gegayuhanipun dipunsengkuyung dening garwane. Piyambakipun ngadhegake sekolah kagem para putri ingkang kepengin ngudi ilmu. Nalika tanggal 17 September 1904 antawisipun sekawan dinten saking anggenipun kagungan putra, Ibu Kartini kapundhut ngarsaning Gusti. Nanging, sedanipun kala wau boten ateges purnaning perjuangan emansipasi wanita. Perjuangan emansipasi wanita terus dilakoni saengga dinten samangke wanita saged ucul saking jiretan adat pingit. Wanita nduwe hak padha kaya hake priya.
Wanita bisa sekolah lan ngudi ilmu ing pawiyatan luhur kayadene priya.
makasih ea
2014-05-05T14:53:11+07:00
Ayohlah, enom lady, aja katon sedhih, srengenge secumil iku pancene ora bakal ngganti jinis kulit supaya kulit anget Natives! Lan apa iku titik sing flirty sethitik payung kowe nindakake iku? Ora perlu maneh probing karo tampilan, trip bakal rauh bakal liwat, lan apa bakal Miss riko bakal Iupakan abang kelara ing Rogue mantan srengenge sun-Panjenengan nape putih.
........
Sing njaga kaurmatan arupi a boy setengah wuda lan siap kanggo welcome sampeyan ing sisih liyane. Brr, cats padha reged, kesel-apa padha siram ing lendhut?

Cats padha reged, tamu, teka seni! Ndeleng, sikil sing wis lemah ngemot bukti-bukti sing bakat. Apa sing ngomong bab manuk, naga, padha guratkan ing lemah hard dening watu cetha? Lan ing wayang-dicet nganggo areng ing tembok Gardu kajeng?

Sing tamu manca pasuryan karo bulging mripat lan mulut tutuk, sing paling karya saka reged driji kethek.
........
"Ah-ah, carane kowe nggawa kaendahan iki?" lan kasengsem takon excitedly.

Prasaja wong, sing menggelesot dina ing lemah, tumenga bab cepet nggunakake lan prasaja Jawaban: "Saka jantung, Bendara!"
(Pecahan saka: Van © vergeten Uithoekje)

Estu kaget kita wektu gapura bathed ing pakurmatan saka katon Pavilion Hotel: tampilan sing ndadekake kita ngelingi tenung tales-tales Scherazade

Seneng swara ing Sepur punika bisu. Kanthi mata sudhut mbukak kita katon ahead, ngendi iku katon Harmonie, kemerlap lan surem, kaya Rising saka sendhang geni. A tales kraton "sèwu lan Salah Nights?"

"Apa iku?" Bapak takon karo kuatirnya. "Sampeyan dadi sepi, iku ora kudu. Ora kaya kowé kene?"

"Tresna kabeh, Mo!" nyuworo meh ing unison saka kepala sesaudari sing pasuryan kanggo wong, plug-pasangan ing mata mencorong ing wong, diajak wong akèh luwih thousand words bungah. Kabêsmi, Mo ana wareg, piyambakipun sante wonder kang wadon.

"Matur nuwun, Rama, matur nuwun!" swash kumretek jantung ing dodo. Carane apik jantung, pacangan, rama dear, pinten kowe tresna kanggo kita! Nor akeh banget kanggo sing nerbitaké seri-ria ing wadon Panjenengan pasuryan!

Sampeyan kudu nyopot akèh iku menowo kanggo kowé, amarga kowé ngerti, karo sampeyan bisa Urip kita. Sampeyan kudu nyopot tradisi lawas, kang dhawuh ing bocah-bocah wadon tetep dikunci ing omah, suwek rampung saka donya njaba.

Rama, carane seneng sing digawe kita!

Ora amarga kita padha edan kanggo metu Partying, o ora, ora! Nanging iki pancene apik tenan, supaya becik bisa ngumbara liwat bumi iku Gusti sing free-free, waca lingkungan liyane ora konco tembok sing nglukis lan dhuwur distrik, liyane saka udhara ambegan stale online sing jembar Nanging, digawe kita keselak, online nalika kita wis ora diijini metu.

Lan saiki sampeyan ngowahi kita kene, Mo ....

Kita leluhur mbokmenawa ing kita mburi ing kuburan, yen padha ngerti kita ing iki wayahe ngendi. Lan iku ora leluhur kita piyambak ....

Kene kita ngadeg ing batesan saka esuke jaman anyar, jaman sing bakal nggawa lampu kanggo liyane saka Jawa. Lan sapisan sing wektu masalah, bakal luwih nuntut perjuangan, gerah, perang lan menang iku; kawitan-rnua sapisan serat punika marang ratu, banjur Keep lan smallness, wadon Ratu, sujud lan manut miturut paling saka populasi Jawa.

Ing mata kita saiki wis rampung dosa gedhe! Bocah-bocah wadon ing partai Jawa-tari, partai Gala lan liya uga maneh tinimbang, ngendi atusan manca saiki! Ana kita waca Sang Adipati-Adipati Kangelan, smallness lan Si iki shivering babras sing moyoki sabdhoning sakti sing kena ...

Kita bakal digawa menyang kaadilan '-Ngomonglah! Ngomonglah kowe, wong dhuwur-minded, sampeyan kudu nggawe kabeh miturut Panjenengan karep .... Nanging saiki kita arep uga kanggo seneng kebak kabeh sing watara kita ....

Kaya ngimpi! Ngendi sown tampilan, tertatap uga bursts cahya, ijo godhong-godhongan enom lan kembang, emas lan perak luster, Satin lan sutra, mega diaktifake metu dadi ora ana sakliyane lace lan brocade, rupo seneng seneng
Komentar sudah dihapus
Wektu .... kita wis tekan ing kadohan saka warships, saka kelompok nyuworo boisterous Cheers: "yippee!" sing bola maneh lan maneh. Ing jembatan wis ngadeg kabeh perwira kevin H.. Kalimantan karo tangan waving; pet-pet ngayunke lan kacu-kacu waving minangka layar ing udhara. Rousing pamitan disambut karo tulus lan ikhlas tho dening pasasir ing cilik putih rowboat, kang nambah long-ditambahaké-segara adoh saka karaton, lan pungkasanipun ilang sak sudhut cedhak pantai.