Jawabanmu

2016-11-11T06:38:24+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.

Karangan eksposisi nyaeta tulisan atawa seratan anu kaasup “non-fiksi” (lain carita rekaan). Karangan eksposisi mangrupakeun karya tulis anu ditujukeun pikeun ngajentrekeun, nerangkeun, atawa nyadiakeun informasi anu sajentrena. Karangan eksposisi sakuduna ngagunakeun basa anu jentre, saayana, teu dikurangan atawa ditambahan, sarta ringkes.

 

Ciri karangan eksposisi di antarana:

- Ngajentrekeun kajadian nyata (fakta).

- Sipat tulisan netral, henteu umajak, nitah, atawa nyingsieunan.

- Kajadian nyata diterangkeun saayana, henteu ditambahan atawa dikurangan.

 

Conto karangan eksposisi nyaeta tulisan ngenaan karuksakan anu diakibatkeun tina kabiasaan ngaroko, mangpaat sarta bahaya Internet pikeun barudak ngora, kauntungan sarta karugian miara ucing atawa anjing, jeung sajabana.

1 5 1