Jawabanmu

2014-04-16T21:00:29+07:00
Manuk Dadali
Mesat ngapung luhur jauh di awang-awang
Meberkeun jangjangna bangun taya karingrang
Sukuna ranggaos reujeung pamatukna ngeluk
Ngapak mega bari hiberna tarik nyuruwuk

Saha anu bisa nyusul kana tandangna
Gandang jeung pertentang taya bandingannana
Dipikagimir dipikaserab ku sasama
Taya karempan kasieun leber wawanenna

chorus
Manuk Dadali manuk panggagahna
Perlambang sakti Indonesia Jaya
Manuk Dadali pangkakon carana
Resep ngahiji rukun sakabehna

Hirup sauyunan tara pahiri-hiri
Silih pikanyaah teu inggis bela pati
Manuk dadali ngandung siloka sinatria
Keur sakumna Bangsa di Nagara Indonesia

Cipt. Sambas Mangundikarta

2014-04-16T21:01:24+07:00
Mobil butut kaluaran baheulaSajaman jeung bedil sundut haritaAyeunamah mobil butut geus carangNambangan ge di kota ge geus di larangDut durut dut dutMobil maju na ngidulmogok di jalan radiatorna ngebulKenekna turun nyiuk cai di solokanMobilna nginum jiga kebo di mandian atau juga ini Mana nyeri nyeri nyeri teuingCeurik ati di tambelakanHenteu benang ku disabaranAduh alah ieungTega teh teuingIndit sore tulunyungna subuhAbdi tunduh mukakeun tulakBatin nyeuri ceurik soranganAduh alah ieungTega teh teuingNyeri-nyeri moal benang di ubaranKajen tutumpuran paeh ge teu panasaranMempeng ngora kenehMempeng urang can batianPek geura serahkeunTalak tilu sakalianHenteu butuh lalaki curalingBoga rasa asa ieu aingHenteu robah teu eling-elingAduh alah ieungtega teh teuing