Jawabanmu

2014-04-17T14:57:11+07:00

Ini adalah Jawaban Tersertifikasi

×
Jawaban tersertifikasi mengandung isi yang handal, dapat dipercaya, dan direkomendasikan secara seksama oleh tim yang ekspert di bidangnya. Brainly memiliki jutaan jawaban dengan kualitas tinggi, semuanya dimoderasi oleh komunitas yang dapat dipercaya, meski demikian jawaban tersertifikasi adalah yang terbaik dari yang terbaik.
“Nyieun kreasi ORIGAMI (Moncong Ngegel)”            

Origami mangrupakeun salah sahiji karajinan ti negara Jepang, anu dijieun tina kertas kucara di tilep. Origami nyalira mangrupakeun bahasa Jepang anu ngandung arti “nilep kertas”. Nepi ka ayeuna, Origami tos kasohor ka sakabeh Negara Dunia husus na di Indonesia nepi ka Jawa Barat. Origami kasohor kumargi ku cara nga damelna anu babari sareng jantena sae.
            Kumargi ku seueurna jenis-jenis karajinan ieu, aya salah sahiji conto kanggo ngadamel Origami “Moncong Ngegel”, aya oge bahan sareng alat anu kanggo di siapkeun, kahiji kertas, gunting, lem, sareng pensil warna ( kanggo ngahias). Kanggo cara ngadamelna nyaeta, Kahiji, Jieun kertas jadi segi opat ukuran 20x20 cm, salajengna tilep jadi dua bagean ti kenca ka katuhu, Tilep lapisan luhur ka kenca ameh bagian katuhu nepi ka garis tilepan tengah. Saatos eta, balikeun kertas, tilep lapisan luhur ka kenca ka arah garis tilepan tengah, tekeun garis lipetan teras buka deui. Ka opat, Tilep sadaya sudut kertas ka arah garis lipetan tengah nepi rapih, teras lipet bagian katuhu ka kenca.            Kalima, Tilepkeun kertas ku manggihkeun kadua ujung anu pendek, buka deui tilepan, teras damel guntingan 1 cm di titik tengan bagean panjang. Saatos eta, tilep dua guntingan ka hiji sisi, damel ameh tilepan nga alitan ti bagean sudutna. Salajeungna, Balikeun kertas, terus balikan deui cara anu sateuacana di sisi anu sabalikna. Tos kitu, Tarik kadua ujung panjang ka gigir, ameh sudutna bisa papanggih ti bagean payun. Saatos janten, tiasa di warnaan sareng di gambaran atawa di tambahan aksesoris numutkeun selera.            Sakitu, cara-cara nyieun ORIGAMI “Moncong ngegel” anu tiasa di damel kusadaya jalmi khususna ku para siswa atanapi siswi di sakola, kanggo ngahias kelas atanapi pajangan.
24 4 24