Ukara ing ngisor iki udhalen manut jinising tembung kaya tuladha ing ngisor iki !
Tuladha :
Aku tuku endhog 2 kg ing pasar
Aku = Tembung Sesulih
Tuku = Tembung Kriya
Endhog = Tembung Aran Maujud
2 kg = Tembung Wilangan
Ing = Tembung Ancer
Pasar = Tembung Aran Maujud
Soal
1. Bapak tindak datheng kantor.
2. Dheweke tuku beras kurang 10 kg.
3. Lho... lampune mati
4. Lha... murup maneh
5. Aku diwenehi dhuwit ibu seket ewu
6. Panjenengan tindak menyang eyang nitih sepur
7. Adhik dikongkon tuku koran anyar
8. Sang juara lagi maca puisi ing gerahadi
9. Nina iku pinter nanging ora angak
10. Adhuh wetengku lara

1
itu kayak jejer wasesa lesan ya?

Jawabanmu

2016-10-30T20:39:16+07:00
1. Bapak = Tembung Sesulih
tindak = Tembung Kriya
datheng = Tembung Ancer-ancer
kantor = Tembung Aran Maujud
2. Dheweke = Tembung Sesulih
tuku = Tembung kriya
beras = Tembung aran
kurang 10kg = Tembung wilangan
3. Lho = Tembung panyeru
lampune = Tembung aran
mati = Tembung katarangan
4. Lha = Tembung panyeru
murup = Tembung katarangan
maneh = Tembung katarangan
5. Aku = Tembung sesulih
diwenehi = Tembung katarangan
dhuwit = Tembung aran
ibu = Tembung sesulih
seket ewu = Tembung wilangan
6. Panjenengan = Tembung sesulih
tindak = Tembung Kriya
menyang = Tembung ancer-ancer
eyang = Tembung sesulih
nitih = tembung kriya
sepur = Tembung aran
7. Adhik = Tembung sesulih
dikongkon = Tembung katarangan
tuku = Tembung kriya
koran = Tembung aran
anyar = Tembung sifat
8. Sang juara = Tembung sesulih
lagi maca = Tembung kriya
puisi = Tembung katarangan
ing = Tembung ancer-ancer
gerahadi = Tembung aran maujud
9. Nina = Tembung sesulih 
iku = Tembung sesulih
pinter = Tembung sifat
nanging = Tembung pangandheg utawa pangiket
ora anggak = Tembung katarangan
10. Adhuh = Tembung Panguwuh
wetengku = Tembung panggenah
lara = Tembung sifat
1 5 1